A Bluetooth fülhallgatók működése és előnyei

A Bluetooth fülhallgató vezeték nélkül is képes lejátszani a zenét a lejátszó eszközétől távol. Az annyira gyűlölt "kábeles saláta" kábelek nélkül a múlté.

A fülhallgató sokféle változatban kapható. fülhallgató sportoláshoz, otthon vagy útközben. Míg a kábelváltozat a klasszikus csatlakozási lehetőség a fülhallgató és a lejátszó eszköz között, a Bluetooth az elegáns és mindenekelőtt bonyolult módja a zenehallgatásnak a fülhallgatóval, és egyúttal kiküszöböli a kábelekkel kapcsolatos problémákat .

Ha a lehető legkevesebbet akarja az MP3 lejátszóhoz vagy a számítógéphez kötni, használhatja az új adatátviteli formát a fülhallgatóhoz.
A Bluetooth a zajszűrő mellett van Manapság a fülhallgató-ipar legfontosabb újítása, könnyen kezelhető és úttörő (irányított) technológiaként egyre népszerűbb a jól ismert fülhallgató-vásárokon, főként a szabadsága miatt, ami elsősorban a vezeték nélküli zenehallgatást teszi lehetővé.

Mit csinálnak a bluetooth fülhallgatók?

Látszólag virtuális, egy láthatatlan sáv húzódik a fülhallgató és a lejátszó eszköz között, és szinte varázslatosan lehetővé teszi a zene akadályok nélküli lejátszását. A hálózatépítés a kulcsszó. A fülhallgató és a Bluetooth-kompatibilis eszköz párosul, és kapcsolatot létesítenek egymással. A folyamatot párosításnak , azaz egymással való párosításnak nevezzük.


Ha a lehető legszabadabb akar lenni útközben vagy otthon, a közbeeső zeneszámban végigdobja a fülét anélkül, hogy a kábel elütne, lehetőleg a kanapén, a laptop vagy okostelefon közelében, a Bluetooth- az engedélyezett fülhallgató a megfelelő választás.
Mivel kényelmesek és kevés (technikai) megértéssel kényelmesen használhatók, a Bluetooth fülhallgató alkalmas minden olyan kérdésben, ahol a lehető legnagyobb mértékben függetleníteni akarja magát a kábelektől és a hozzájuk gyakran kapcsolódó gyenge pontoktól . Ezenkívül az okostelefonokkal és hasonlókkal a váltás manapság még könnyebbé és érezhetően kényelmesebbé vált.

Hogyan működnek a bluetooth fülhallgatók

Az alkalmazás német fordításban "Blauzahn" néven fut, és korlátok nélkül összeköti az MP3-lejátszót és bármely más lejátszó eszközt a fülhallgatóval. A vezeték nélküli adatátviteli forma széles körben ismert az angol „Bluetooth” név alatt, már nincs szükség kábelre, ami miatt az alkalmazás annyira csábító. A szoftveralkalmazás adatátvitele vezeték nélküli , két komponens kapcsolata gyakorlatilag rejtett.

Hogyan csatlakozik?

Bluetooth-kapcsolat jön létre a Bluetooth-kompatibilis fülhallgató és az okostelefon, PC vagy a hifi rendszer között. Általános szabály, hogy az okostelefonok szállításkor Bluetooth-kompatibilisek, így mindkét eszköz problémamentesen párosítható.


Ha a számítógép nem támogatja az (integrált) Bluetooth funkciót, akkor ez nem számít, mert a speciálisan csatlakoztatott USB-memóriakártyák képesek formába hozni a számítógépet, és lehetővé teszik a szükséges Bluetooth-képességet utólag és nagy technikai erőfeszítések nélkül. Innen a Bluetooth-fülhallgató hozzáférhet és csatlakozhat a számítógépéhez, és otthon is jó minőségben lejátszhatja a zenegyűjteményét 15 méteres hatótávolságig. Ez rendkívül előnyös, ha a zenei rendszer messze van, és a fülhallgatóval ellátott zene más helyeken szeretné élvezni. Ha ebben a "folyosón" tartózkodik, a zene csatlakozási problémák nélkül továbbítható a falakon keresztül, és a dokkolt Bluetooth fülhallgató fogadhatja őket.

A Bluetooth nagyon aktív és adatban gazdag adatátviteli formával rendelkezik, folyamatosan füllődik, és másodpercenként egyre nagyobb adatmennyiséget kap (jelenleg 2,1 Mbps). Az új Bluetooth 4.2 verzió még gyorsabb kapcsolatot ígér (2,5-szeres), bár ez a vezeték nélküli adatátviteli módszer az adatmennyiség tekintetében még mindig messze elmarad a klasszikus WiFi-től.

Bluetooth fülhallgató és használatuk


A Bluetooth fülhallgatóval nemcsak a hangra, hanem mindenekelőtt a kényelemre helyezik a hangsúlyt. Míg a rövid, 1,3 méteres kábelek gyakran túl rövidek a mobil használathoz, a Bluetooth fülhallgatót viselőknek nem kell aggódniuk a kábel hossza miatt. A zenét a lejátszó készülék szinte teljesen függetlenül játssza le, és otthon fogadhatja széles, körülbelül 15 méteres sugárban (a helyiség felépítésétől és jellegétől függően) az adó körül.

Tehát nem probléma, ha az okostelefon 10 méterre van a fülhallgatótól, csak az a fontos, hogy mindkét eszköz Bluetooth-on keresztül kapcsolódjon egymáshoz. Ily módon csak a fülhallgató ül a fülén, és ezzel az új technológiával egy teljesen új zenei érzetet közvetít.

A fülhallgató szektor néhány olcsó és drágább modellje már azt mutatja, hogy az adatátvitel már jól működik. A hangminőség elképesztően jó. Kényelmesebb, mint valaha, csak a fülhallgatót vigye magával, ne az okostelefont és a kábelt. Természetesen ez a teljes súlyra is hatással van. A Bluetooth fülhallgató súlya általában kisebb, mint a vezetékes fülhallgatóé.
A Bluetooth fülhallgatók szintén hozzájárulnak a kényelem és a teljesítmény sportos növekedéséhez. Népszerűek és kellemesebb edzőegységeket kínálnak, különösen a futásban.

A jó dolog az, hogy ha nem használnak kábelt, akkor fordítva, kábelproblémák - kábelzajok vagy rettegett kábelszakadások - nem merülhetnek fel.