Hogyan lehet megvásárolni a legjobb vezeték nélküli vagy Bluetooth hangszórót

Wi-Fi vagy Bluetooth hangszóró? Többszobás vagy hordozható? Azért vagyunk itt, hogy segítsen megtalálni a tökéletes vezeték nélküli hangszórót, amely kristálytiszta hangot ad Önnek.

A hordozható hangszórók előnyei és hátrányai

Minden hordozható vezeték nélküli hangszóró Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik olyan eszközökhöz, mint például az okostelefon, és a legjobb hordozható hangszórókat könnyű lesz magával vinni, és az akkumulátor energiája egész nap kitart.

Előnyök

A legjobb kis Bluetooth-hangszórók könnyűek és nem sok helyet foglalnak el, gyakran egyszerűek és egyszerűen használhatók. Nagyszerű a mobileszközön tárolt vagy az internetről továbbított zene lejátszásához és hangminőségének javításához (beleértve a zeneszolgáltatásokat, például a Spotify-ot is, amelyek bizonyos esetekben a Bluetooth hozzáférést is biztosít az ilyen szolgáltatásokhoz).

Hátrányok

A kicsi, könnyű hordozható hangszórók gyakran gyengébbek a hangminőségben - ezért mindenképpen ellenőrizze az alábbiakat, hogy megtudja, melyiket érdemes megvenni. A Bluetooth-kapcsolatok korlátozott működési tartománya körülbelül 10-30 méter, mielőtt a kapcsolat megszakadna.  A telefonról érkező hívások és riasztások megzavarhatják a hallgatást, és nem minden eszköz támogatja a Bluetooth-ot (például régebbi asztali számítógépek és laptopok).

Az okos hangszórók előnyei és hátrányai

A Wi-Fi hangszórók a legtöbb funkciót biztosítják bármilyen típusú vezeték nélküli hangszóró számára, beleértve az internetes rádióhoz és a zenei streaming szolgáltatásokhoz való közvetlen hozzáférést (utóbbiak előfizetésre szorulhatnak), a többszobás hangszórók lehetőségét, és sokuknak lesznek olyan hangsegédjei, mint például intelligens hangszórók. A legtöbb lehetőséget ad arra, hogy wi-fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozzon eszközeihez (így mindkét világ legjavát kihasználhatja), bár néhány (például a Sonos hangszórók) csak wi-fi kapcsolatra korlátoz.

Előnyök

A legjobb vezeték nélküli hangszórók wi-fi-vel könnyen és kényelmesen használhatók, ugyanakkor nagyszerű funkcionalitást kínálnak.  A Wi-Fi hangszórók jellemzően hosszabb vezeték nélküli jeltartománnyal rendelkeznek, mint a Bluetooth (ugyanaz, mint a Wi-Fi hálózatban).  A legtöbb márka hozzáférést biztosít számos online rádió- és zenei streaming szolgáltatáshoz (utóbbiakhoz általában előfizetés szükséges, hogy közvetlenül csatlakozzanak a wi-fi hálózathoz).

Hátrányok

A Wi-Fi kapcsolatokat nehezebben lehet létrehozni. Az internetes funkciók (például a hangsegédek) csak a stabil wi-fi kapcsolat hatótávolságában működnek, így nem használhatja a wi-fi-t, amikor éppen tartózkodik.  A zenei streaming szolgáltatások általában előfizetéseket igényelnek, amikor közvetlenül kapcsolódnak wi-fi-n keresztül (ez néha elkerülhető, ha Bluetooth-on keresztül sugároznak a telefonról).  A piac felső részén található legjobb többszobás hangszórók egy része nagyon drága lehet, különösen, ha többet akar vásárolni, hogy több hangszórót állítson össze.

A Bluetooth hangfalak előnyei és hátrányai

Sok vezeték nélküli hangfal Bluetooth-kapcsolatot használ a mobil eszközökön, például okostelefonokon és táblagépeken tárolt zene vezeték nélküli lejátszásához. Használhatók telefonja vagy táblagépének hangminőségének javítására is, ha zenét hallgat vagy programokat néz. Ha csak otthon kívánja használni a Bluetooth hangfalat, akkor valószínűleg egy nagyobb, nagyobb maximális hangerővel rendelkező modellt szeretne, akkuellátással vagy anélkül.

Előnyök

A nagyobb vezeték nélküli hangfalak gyakran jobb hangminőséggel és magasabb maximális hangerővel rendelkeznek, valamint könnyen beállítható Bluetooth-kapcsolattal rendelkeznek az eszközökkel.  A Bluetooth nem zárja be a hangszóró dedikált alkalmazásához, és a mobileszközön keresztül lehetővé teszi, hogy a készülékén vagy az interneten tárolt zenét streamelje (beleértve a zeneszolgáltatásokat, például a Spotify-ot - amelyek bizonyos esetekben a Bluetooth-ot is ingyenes hozzáférésnek adhatja az ilyen szolgáltatások változatai).

Hátrányok

A nagyobb hangfalak nehezebbek és nehezebben mozoghatnak. A Bluetooth-kapcsolatok korlátozott működési tartománya körülbelül 10-30 méter, mielőtt a kapcsolat megszakadna.  A telefonról érkező hívások és riasztások megzavarhatják a hallgatást, és nem minden eszköz támogatja a Bluetooth-ot (például régebbi asztali számítógépek és laptopok).

Mit kell figyelembe venni a vezeték nélküli és Bluetooth hangszórók, hangfalak vásárlásakor

A modern vezeték nélküli hangszórók nem egyszerűen passzív hangszórók, amelyeket hifi-hez csatlakoztat. Minden formájukban és méretükben kaphatók a nagyméretű, nagy teljesítményű wi-fi hangszóróktól, amelyek önmagukban is audio rendszerek lehetnek, egészen a kompakt, akkumulátoros kis Bluetooth hangszórókig. A „vezeték nélküli hangszóró” kifejezés nem azt jelenti, hogy szükségszerűen nincsenek vezetékeik. Ez azt jelenti, hogy lehetősége van vezeték nélküli kapcsolatba lépni az eszközeivel, általában Bluetooth vagy wi-fi kapcsolattal. A legfontosabb szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni a legjobb vezeték nélküli hangszóró megvásárlásához:

Az akkumulátor töltöttsége

Szeretné, hogy a vezeték nélküli hangszórót elvegye az elektromos hálózatról? Ha igen, keressen egy hordozható hangszórót akkumulátorral. Manapság szinte minden hordozható hangszóró beépített újratölthető elemekkel rendelkezik. A legjobbak 15 óránál is tovább tartanak, anélkül, hogy újra kellene tölteniük, míg a legrosszabb csak három óráig tart.

Méret

A legjobb vezeték nélküli hangszórók azok, amelyeket újra és újra használni fog, így nincs értelme megvásárolni egy nagy, nehéz hangsugárzót, ha könnyedén mozgatja, vagy kiviszi. A kisebb hangszóróknak azonban általában alacsonyabb a maximális hangerejük, és - néhány kivételtől eltekintve - gyengébb a hangminőség, ezért olyan kompromisszumot kell találnia, amely a legjobban megfelel.

Bluetooth vs wi-fi hangszórók

A Bluetooth hangszórók általában a legegyszerűbbek. Az okostelefon, a táblagép vagy a Bluetooth-kompatibilis laptop vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolatára támaszkodnak. A legjobb Bluetooth hangszórók Bluetooth-kapcsolatokkal rendelkeznek, amelyek gyorsan és egyszerűen beállíthatók. A Bluetooth korlátozott vezeték nélküli hatótávolsággal rendelkezik (általában 10-30 méter), ami a legtöbb felhasználásra kiváló. A Wi-Fi hangszórók önellátóbbak.

A wi-fi kapcsolat bonyolultabb a kezdeti beállítás során, de sokkal több funkciót kínál, például hozzáférést biztosít a zenei streaming szolgáltatásokhoz, például a Spotify-hoz (előfizetéshez lehet szükség) és a hangsegédekhez, beleértve az Alexát is, anélkül, hogy mindent az Ön okostelefonján dolgoznának fel. Az otthoni wi-fi hálózaton futnak, és általában az okostelefonon vagy a táblagépen lévő hangszóróhoz dedikált alkalmazás segítségével állítja be őket.

Vízállóság

Sok hordozható hangszórónak van bizonyos szintű vízállósága. Válasszon olyan védettséget, amelyre valószínűleg szüksége lesz. Az, hogy mennyi vizet fog elviselni egy hangszóró, változik. Ezt az IP skála határozza meg (behatolásvédelem). Például egy IPX2 besorolású hangszóró cseppálló, ezért túlélheti az esetenként előforduló vízcseppeket a konyhában, míg az IPX7 teljes vízszigetelésű hangszórók 30 perc alatt képesek teljes víz alá merülni egy méter vízben. A mérleget porszigetelésre is használják, ami akkor hasznos, ha a hangszórót a tengerpartra akarja vinni anélkül, hogy homok bejutna. Ez az „X” helyén van az IP besorolásban - például az IP67 besorolás azt jelentheti, hogy a vezeték nélküli hangszóró egyszerre teljesen porálló, és 30 perc alatt képes teljesen víz alá merülni.